През уикенда се проведе конгрес на Българската социалистическа партия (БСП),

...
 През уикенда се проведе конгрес на Българската социалистическа партия (БСП),
Коментари Харесай

Унгарският Magyar Nemzet: В България се инициира референдум срещу джендър идеологията

 През уикенда се организира конгрес на Българската социалистическа партия (БСП), чийто главен въпрос беше дали да бъде заменен ръководителят на партията - госпожа Корнелия Нинова, написа унгарското издание .  

Въпреки че последователите на някогашния президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) -  Сергей Станишев поставиха съществени старания и подготовка, опитът за прелом на неолибералното, интернационалистко крило, водено от него се провали. 

Още преди началото на конгреса към 270 членове на вътрешната съпротива изготвиха петиция за промяна на Нинова, само че конгресът отхвърли предлагането им с огромно болшинство с претекста, че персонални въпроси не са включени в дневния ред на конгреса. 

Нинова не обърна внимание на виковете на скандиращата съпротива и изрично изнесе отчета си, в който заявява, че след идните предварителни парламентарни избори на 2 април партията й няма да влиза в коалиция с дясноцентристката партия ГЕРБ, ръководена от някогашния министър председател министър Бойко Борисов, само че ще води разговор с цялата политическа система.   

Нинова се застъпи за отбрана на националната енергетика, включително и нуклеарната енергетика, като уточни, че за България антируските наказания в този бранш са неприемливи, тъй като нарушават българските национални ползи. Председателката насочи вниманието на конгреса и към битката с джендър идеологията. Тя се оплака, че европейските социалисти я подлагат на непрекъснат напън, с цел да одобри Истанбулската спогодба за предварителна защита и премахване на домашното принуждение, до момента в който същата постанова джендър идеология. Нинова съобщи пред делегатите, че без значение на какъв напън е подложена, тя няма да отстъпи. Темата дотолкоз повлия на участниците, че беше призната резолюция на Конгреса, съгласно която ще бъде иницииран референдум за отбрана на децата и против разпространяването на джендър идеологията в учебните заведения. В края на конгреса членовете гласоподаваха за изключване на четиринадесет членове на партията, които правеха вълнения по време на събитието, споделя създателят. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР